Stedendriehoek

Gaat Deventer aan de sticker?

DEVENTER – Gemeente Deventer overweegt de invoering van een JA sticker. Bewoners van de gemeente Deventer die nu een Nee-Ja of Nee-Nee sticker op de brievenbus hebben kregen al geen folders.

Bewoners die straks geen JA sticker hebben geplakt, krijgen onder het nieuwe systeem ook geen folders meer. De gemeente overweegt per 1 januari 2022 dit nieuwe systeem in te voeren. De definitieve beslissing wordt 22 december genomen. Omdat het huidige systeem mogelijk door de gemeente Deventer wordt omgegooid, ontvangt u bij deze krant alvast de JA sticker. Wilt u folders blijven ontvangen, plak deze sticker dan op uw brievenbus!

Gevolgen voor huis-aan-huiskranten
Voor Uitgeverij Stedendriehoek zijn de gevolgen groot. De vergoeding voor de bezorgers van de kranten en folders is uit delen opgebouwd.

‘Deventenaar alvast voorbereid’

Een deel wordt betaald door de bedrijven die de folders laten verspreiden én Uitgeverij Stedendriehoek neemt een deel voor haar rekening.

Als het folderdeel voor een groot deel wegvalt, dan betekent dat voor de uitgeverij een enorme stijging van de kosten voor verspreiding; de bezorgers moeten immers langs dezelfde brievenbussen.

Pim Jansen (directeur All-Inn Verspreidingen): “Uiteraard hebben wij, Uitgeverij Stedendriehoek en All-Inn Verspreidingen als verspreider van deze krant, geprobeerd om deze boodschap bij de gemeente voor het voetlicht te krijgen. Dat de gemeente Deventer heeft nagelaten om belanghebbende partijen vóór de besluitvorming uit te nodigen om de invoering van de Ja-Ja sticker te bespreken, vinden wij onbegrijpelijk. De gemeente afficheert zich graag als MKB-vriendelijke gemeente, maar vergeet haar lokale uitgever en verspreider te consulteren alvorens men een voor ons zo drastische maatregel neemt.”

JA sticker bij deze krant
Volgens Jansen zal het de kloof zijn tussen de Deventer raadsleden en wethouders en de lokale bevolking van Deventer waarom deze overhaaste beslissing op een dergelijke korte termijn wordt doorgevoerd. Daarom bieden Uitgeverij Stedendriehoek en All-Inn Verspreidingen deze week gezamenlijk alle inwoners van de gemeente Deventer de JA Sticker gratis aan. “Mocht de Gemeente Deventer besluiten om tot invoering in te gaan, dan is de Deventenaar alvast voorbereid!”