Stedendriehoek

Frisse wind door Hof van Twello

Een ecologisch verantwoord landgoed van twaalf hectare. Waar groenten en fruit worden geteeld die vervolgens vanuit de eigen ‘horeca-kas’ op je bord belanden of verkocht worden in de streekwinkel. Een bezoekboerderij waar je het buitenleven ervaart door het Blotevoetenpad te lopen. Dit is Hof van Twello zoals je het vandaag de dag kent.

Het terrein aan de Rijksstraatweg in Twello houdt sinds zijn oorsprong in 2003 vast aan een onveranderde formule. Hof van Twello neemt bezoekers mee de natuur in en teelt bekende en minder bekende planten, groenten en fruit. Door de verkoop van deze producten wordt de lokale economie gestimuleerd. Mensen ‘buiten’ laten ervaren en ontspanning bieden, dat is het doel. Er is behoefte aan een frisse wind om dit doel te blijven bereiken, vinden de huidige eigenaren Laurette van Slobbe en Gert Jan Jansen. Zij worden immers een dagje ouder.

Nieuw concept

Deze behoefte kwam Jos Schmitz, Adriaan Verkerk, Marijn Kroon en Arnoud Pijpker ter ore. Allen eigenaar van een horecaonderneming en allen met een voorliefde voor kwaliteit, duurzaamheid en eerlijke producten. Hun visie op een landgoed waar je ‘buiten’ ervaart en proeft, wordt vertaald naar een concreet plan waarmee het Hof van Twello opnieuw op de kaart wordt gezet. Na gesprekken met de huidige eigenaren is besloten dit plan in 2021 te introduceren.

Buitenpost

Op het terrein van Hof van Twello zal Buitenpost worden geïntroduceerd. Buitenpost omvat onder andere uitgebreide horeca en een eigenzinnige camping. Het Blotevoetenpad wordt flink vernieuwd. De Streekwinkel blijft grotendeels onveranderd. Alles komt vanaf 2021 onder leiding van de vier mannen te staan. Arnoud Pijpker: “Wij kunnen niet wachten onze handen vies te maken op deze fantastische locatie. We hopen in 2021 iedereen in de regio te mogen verwelkomen op onze Buitenpost! We hebben de ruimte en de plek, dus iedereen kan straks terecht.” Meer informatie is binnenkort te vinden op de social media.

Voor vragen over Hof van Twello kan men mailen naar: reserveren@hofvantwello.nl