Stedendriehoek

Fotoboek over coronawinter

DEVENTER – Wat een ellende was dat een jaar geleden. We stonden aan de vooravond van de avondklok en een schrale kerst zonder bezoek.

Kortom: het coronavirus had ons stevig in de greep. In schril contrast met de hectiek van alledag stond de weldadige stilte in de natuur, in de straten en de steegjes en op de pleinen in Deventer.

Fotograferen is voor Rob de Jong, bekend als stadionspeaker bij Go Ahead Eagles, dé ideale uitlaatklep. De Jong leerde opnieuw naar zijn omgeving te kijken. In dit fotoboek neemt hij de lezers/kijkers mee op zijn wandelingen door Deventer en omgeving tijdens de winter van 2020-2021. Hij heeft veel foto´s kunnen maken van deze historische winter, waarbij de nadruk ligt op sfeer en de romantiek van Deventer. De mooiste foto’s staan in dit boek, soms opgeluisterd met een kort verhaal. Dit boek zal blijvend herinneren aan deze bijzondere winter in een bijzondere periode in ons leven. Covid-19 zal ooit verdwijnen in deze vorm. Ook de winters zullen anders worden. Deventer in al haar pracht zal nog wel even blijven. Het boek, 112 pagina’s dik, wordt uitgegeven door de Deventer uitgever Corps9 Publishers.

Het belooft een bijzonder boek te worden in een luxe uitgave, hardcover. De voorverkoop van het boek is inmiddels gestart. De prijs in de voorverkoop is €17,50. Het boek zal eind november/ begin december van de persen rollen. Zie ook: www.creatierijk.nl/voorinschrijving-wandeling-door-winters-deventer/