Stedendriehoek

Flessenpost voor scholen

DEVENTER – Vanaf deze week kunnen alle basisscholen in Salland een bijzondere attentie verwachten. Tientallen educatieboeren gaan scholen bezoeken en de leerkrachten een melkfles aanbieden met een uitnodiging voor een gratis boerderijles.

De flessenpost is een initiatief van de boeren die aangesloten zijn bij Boerderijeducatie Salland. De ruim 25 educatieboeren hebben trainingen gevolgd om les te kunnen geven aan scholieren. Niet in het klaslokaal maar juist op de boerderij. Beleving speelt daarbij een belangrijke rol. Een praktijkles bij een Sallandse educatieboer is een interactieve les, waarbij leerlingen de handen uit de mouwen moeten steken. Praktische vaardigheden zoals meten, determineren, interviewen en onderzoeken komen aan bod. Een boerderijles is daarom niet alleen heel leuk maar ook goed voor de leerprestaties van kinderen.

Op dinsdag 7 april, tijdens de Nationale Buitenlesdag, kunnen schoolklassen een gratis praktijkles volgen op een aantal boerenbedrijven in Salland. Kijk voor meer informatie en het boeken van een boerderijles op www.boerderijeducatiesalland.nl.