Stedendriehoek

Film over pesten op middelbare school

DEVENTER – Peter Koenen, acteur uit Deventer, is te zien in de tweede bioscoopfilm De Confrontatie II’ van Assenaar Brian op de Dijk. Deze film heeft als thema ‘pesten op middelbare scholen’.

In deze film komen de hoofdrolspelers Joost en Thijmen in de puberteit en zo komt Joost voor vele keuzes te staan. Keuzes op gebied van vriendschap, liefde… en in zijn nieuwe klas komt pesten aan bod.

Wat moet hij doen? De gepeste jongen helpen, maar de kans lopen om zelf ook gepest te worden? Niets doen en het laten gebeuren? Of is de drang om erbij te horen en mee te doen toch groter? Op zaterdag 16 september gaat de film groots in première in Pathé Cinemec in Utrecht. Na deze première zal de film een tour maken langs bioscopen en middelbare scholen.

Regisseur Brian: “Ik heb zelf vroeger veel te maken gehad met pesten. Dit verhaal in de film is achteraf gezien toch een soort verwerking geweest, want pesten laat altijd een stempel achter. Schoolgenoten zeiden dat ik mijn passie en dromen toch nooit waar zou maken. Dit is dan wel mooi een statement om te laten zien dat – als je je dromen waar maakt en je door niets of niemand laat tegenhouden – ze dan ook echt uitkomen! Ik ben enorm trots op het resultaat dat we met ons team bereikt hebben en ik kan niet wachten om de film aan iedereen te laten zien. Ik hoop dat het, ook al is het maar een beetje, helpt tegen het maatschappelijke probleem pesten.”