112

Fietser (14) ernstig gewond bij ernstig ongeluk Raalte

RAALTE – Op de N35 bij Raalte heeft donderdagavond rond 21:50 uur een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen een auto en een fietser. De fietser, een 14 jarige jongeman is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Op het kruispunt met de Almelosestraat werd de fietser geschept door een automobiliste. De jongeman raakte daarbij ernstig gewond. Twee ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse voor medischeondersteuning en de kruising werd volledig afgesloten voor al het verkeer. Dit gebeurde zowel voor de hulpverlening als voor het daaropvolgende onderzoek. De trauma-arts uit de traumahelikopter heeft het ambulancepersoneel enige tijd ondersteund op locatie en is daarna meegereden met de ambulance naar het ziekenhuis. Het slachtoffer is met zware verwondingen naar het Isala ziekenhuis in Zwolle gebracht. De automobiliste bleef ongedeerd.

De politie heeft na het ongeval uitgebreid onderzoek gedaan. Volgens de eerste informatie van de Officier van Deinst van de politie ter plaatse waren de verkeerslichten gewoon in werking en richt het onderzoek zich erop te achterhalen welke van de partijen door rood is gereden. De automobiliste was in ieder geval niet onder invloed meldt de politie.