Stedendriehoek

Expositie tapijten in De Ontmoeting

DEVENTER – “Stil, ze gaan weer!” klinkt het in de zaal. Twee jonge vrouwen beginnen een Oekraïens lied te zingen. De mensen luisteren met volle aandacht. Na het lied klinkt er een welverdiend applaus. Wie rondkijkt, ziet aan de muren prachtige, handgeknoopte tapijten hangen. Ze zijn gemaakt door Oleksandra Prenko. Vandaag opent haar expositie.

Het is een goedbezochte ochtend in Koffie met…, de inloopochtend bij De Ontmoeting (Nieuwstraat 19/21). Een plek om even lekker tot rust te komen, te ont-moeten. De bezoekers genieten van een gratis kop koffie of thee met wat lekkers erbij. Vandaag zijn dat Oekraïense hapjes!

Al tien jaar lang is De Ontmoeting dé plek waar mensen terecht kunnen voor gezelligheid, een luisterend oor, een goed gesprek. Sommige mensen zakken in een luie stoel en pakken een tijdschrift erbij, anderen zoeken een plek bij een tafeltje en raken aan de praat. Iemand die een moeilijke periode doormaakt, zit diep in gesprek met een medewerkster en vraagt of die voor hem wil bidden. Twee mensen hebben lol met elkaar omdat ze een totaal andere taal spreken, maar met een vertaalprogramma komen ze er toch uit.

Albert-Jan en Jacqueline Cloo, de twee eigenaren, vertellen dat dit precies is waar De Ontmoeting zich sterk voor maakt: “Als christen geloven we dat iedereen even waardevol is. Daarom is iedereen hier welkom, ongeacht leeftijd, kleur, religie of sociale status.”

Naast de koffie-ochtenden kun je bij De Ontmoeting terecht voor een lekkere maaltijd, Bijbelstudies, exposities, tweedehands kleding en christelijke boeken, kaarten en geschenken. Je kunt er veel meer over lezen op www.deontmoeting-deventer.nl. Onlangs kon De Ontmoeting haar panden aankopen, zodat haar plek voor lange tijd verzekerd is en de activiteiten verder kunnen groeien.

Opnieuw wordt er een mooi lied ingezet. We verstaan de woorden niet, maar het klinkt als: “welkom”!