Stedendriehoek

Expositie en wandeltochten vijftig jaar De Kuip

COLMSCHATE – Al jaren organiseert Gemeenschapshuis De Kuip, Bloemendalsweg 1b, regelmatig de Colmschate in Beeld of De Boer Op-middagen en is er dan ook vaak een fietstocht. In het jaar van het vijftigjarig bestaan pakken ze het iets anders aan. Op zondag 12 juni kan er vanuit De Kuip gewandeld worden en is er een expositie met foto’s uit de vijftigjarige geschiedenis van De Kuip in Colmschate.

Dit jaar moet het een feestelijke en gezellige middag worden voor het hele gezin. Het wordt een middag voor jong en ‘ouder’.

Puzzeltocht voor kinderen
Speciaal voor de kinderen in de basisschoolleeftijd is er een puzzeltocht uitgezet. De puzzeltocht is zo’n 2,3 kilometer lang en op de route zijn er opdrachten te doen en is er een tussenstop met ranja en wat lekkers. Terug in De Kuip is dan de laatste opdracht. Voor de winnaars zijn er leuke cadeaus. De deelnemers aan de puzzeltocht krijgen ook een kleurplaat waarmee ze ook een prijs kunnen winnen. De kleurplaat komt ook uit de geschiedenis van De Kuip. Alle kinderen van gezinnen die bezocht werden voor financiële steun voor het bouwen van De Kuip, kregen deze kleurplaat.

Wandeltocht
Voor iedereen is er ook een wandeltocht van zo’n 6,6 kilometer. Er is een prachtige route uitgezet door woonwijken, bossen, langs weilanden, boerderijen en meer. Geniet van de prachtige omgeving in Colmschate. Op de route is ook een rustpunt met koffie/thee en wat lekkers.

Tentoonstelling over geschiedenis
Terug in De Kuip is er in de foyer een expositie met zo’n 150 foto’s uit de geschiedenis van De Kuip. Van de oprichting van de stichting en de bouw van De Kuip tot aan diverse activiteiten uit de geschiedenis. Toegang tot de expositie en middag is gratis. Daarnaast is het terras geopend, de bar geopend en staat het bier koud. Ook is er live muziek door de Roundabout Jazz band. De routes kunnen tussen 12.00 en 13.00 uur afgehaald worden in De Kuip, vanaf 12.00 uur is de expositie ook geopend. De gezellige middag duurt tot 17.00 uur. Alle informatie en het programma van het open huis is te vinden op 50jaar.de-kuip.nl/wandeltocht-expositie/.

Rocken met Nie Wies
De laatste jubileumactiviteit voor de zomer is op zaterdag 25 juni met een avondje rocken met de Sallandse rockband Nie Wies. An de kant! Nie Wies kump d’r an! Het høkende viertal feest er onmeunig op los wanneer het de bühne betreedt. Deze band is een heuse festivalsensatie. Nie Wies gaat als een jukebox via eigen dialectrock naar vol zwetende, pure, Engelstalige rock ’n roll.