Stedendriehoek

Even langlaufen op wieltjes

DIEPENVEEN – Cross-skaten en rolskiën is langlaufen op wielen. In plaats van in de sneeuw verplaats je je op asfalt, beton- en bospaden. Bij beide technieken gebruik je het hele lichaam en je bouwt een goede conditie op.

Doordat je stokken gebruikt, train je het hele lichaam, waardoor je de conditie traint zonder zware belasting voor de gewrichten. Door het ‘glijden’ op de wielen, train je ook je balans. “Ben je sportief en op zoek naar een nieuwe uitdaging, dan is een proefles volgen bij DSC Nordic sports een laagdrempelige manier om te ervaren of het wat voor je is”, aldus de organisatie. Op zondag 1 maart geeft de Diepenveense club een proefles cross-skate en op zondag 8 maart een proefles rolskiën. In twee uur tijd krijgt men het materiaal aangemeten en leert men de eerste technische beginselen van het cross-skaten of rolskiën.

De proeflessen vinden plaats op het terrein van DSC, Schuurmansweg 20A te Diepenveen. Voor meer informatie: www.nordicsports-diepenveen.nl/cursussen-en-proeflessen/