Stedendriehoek

Ervaring, diversiteit en talent bij PvdA

DEVENTER – De leden van de Partij van de Arbeid Deventer hebben de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 definitief vastgesteld. De leden stemden unaniem in met de benoeming van wethouder Rob de Geest (44, zie foto) als de lijsttrekker voor de komende verkiezingen.

Daarnaast stemden ze zonder wijzigingen en unaniem in met de rest van de kandidatenlijst. Met algemene instemming en waardering werd in dezelfde bijeenkomst ook het nieuwe verkiezingsprogramma vastgesteld. PvdA-lijsttrekker en -wethouder Rob de Geest: “Met trots en vol energie gaan we met deze kandidatenlijst en ons programma de komende verkiezingen in. Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen. Maar de PvdA staat voor een sterk en sociaal Deventer, vanuit een optimistische blik vooruit voor iedereen. Deze mooie, diverse en ervaren groep van Deventenaren, die vol in verbinding staan met de Deventer samenleving, kan daar een stevige sociale bijdrage aan leveren en Deventer vooruit helpen.”

Op de lijst is huidig vice-fractievoorzitter Caroline Leget (57) op plek 2 geplaatst en huidig fractielid Tanja Eekhuis (53) op plek 3. Zij brengen samen met De Geest de nodige ervaring en sociale kracht mee voor deze lijst. Op de plekken 4, 5 en 6 staan nieuwkomers. Peter Varenbrink (33) uit Diepenveen is een nieuwe hoge binnenkomer op de lijst evenals Dorien Visser (35), een geboren Bathmense, op plek 5. Sam Hoogenberg is een 19-jarige student die op plek 6 van de lijst staat. Baran Aydin (28) brengt als zittend raadslid ervaring mee en staat op plek 7. Op plekken 8 en 9 van de lijst staan de nieuwkomers Lauraine van den Berg (26) en Siebren de Noord (49). De top 10 wordt volgemaakt door de zeer actieve Deventerse Nuran Florissen- Kapikiran (54).

Oud-wethouder Jan Jaap Kolkman neemt als lijstduwer de laatste plek in op deze lijst, die binnenkort in zijn geheel wordt gepubliceerd. De PvdA behaalde in maart 2018 bij de gemeenteraadsverkiezingen zes zetels in de Deventer gemeenteraad en heeft via deelname aan het college van B&W ook in de afgelopen vier jaar weer bijgedragen aan een sterk en sociaal Deventer. Het optimistische verkiezingsprogramma, met de titel ‘Droom mee, Denk mee, Doe mee’, geeft een doorkijkje naar hoe Deventer er in 2030 door constructieve samenwerking voor zou staan. Deze benadering werd met enthousiasme door de leden ontvangen. De PvdA vindt dat in een tijd waarin het vertrouwen in politiek laag is, een ander en verbindend verhaal noodzakelijk is. Een stad waar het minder draait om marktwerking, maar om mensenwerking. Juist gemeenteraadsverkiezingen zijn een platform om dat vertrouwen in politiek te herstellen. Binnenkort publiceert de PvdA Deventer haar verkiezingsprogramma.