Stedendriehoek

Erfgoedorganisatie Deventer Verhaal zoekt vrijwilligers

DEVENTER – Erfgoedorganisatie Deventer Verhaal is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. De stichting heeft per direct betaalde functies als rondleider, museumdocent en activiteitenbegeleider beschikbaar.

“Deventer is een historische sensatie bij uitstek. Een bezoek aan de sfeervolle en levendige Hanzestad is een tijdreis op zich. Je loopt door de middeleeuwse stad langs de mooiste monumenten en stuit op de meest fantastische plekken en verhalen. Wil jij meehelpen om al dat prachtige erfgoed voor een breed publiek op de kaart te zetten? Dan heeft Deventer Verhaal een interessante bijbaan voor jou!” aldus Eelco Versteeg.

Wat doet Deventer Verhaal?
Deventer Verhaal is dé erfgoedpartner van Deventer. Sinds 2014 zetten zij zich in voor de zichtbaarheid, de waardering en het behoud van het gemeentelijk erfgoed van Deventer. Deventer Verhaal is als erfgoed- en museumorganisatie verantwoordelijk voor de exploitatie van Speelgoedmuseum Deventer en Museum De Waag. Wekelijks ontvangen ze duizenden blije bezoekers in de musea.
Op vaste dagen en tijden biedt de organisatie bezoekers van Museum De Waag gratis instaprondleidingen. In het Speelgoedmuseum en Museum De Waag ontvangen ze groepen op afspraak voor privérondleidingen. Voor de musea zijn ze daarom op zoek naar rondleiders, museumdocenten en activiteitenbegeleiders.

Het aanbod
“Je wordt onderdeel van de ondernemende erfgoedorganisatie Deventer Verhaal; een dynamische, culturele omgeving waarbij je mensen met dezelfde interesses leert kennen; gezellige borrelmomenten; gratis Museumkaart; korting in de museumshops; een vrijwilligersvergoeding van €5,50 per uur. Heb je vooraf vragen over een van de functies? Neem contact op met museumcoördinator Bas Velkers via telefoon 0570-855950 (tijdens kantooruren) of e-mail info@deventerverhaal.nl. Ben je enthousiast over een van deze functies en wil je deel uitmaken van het team van Deventer Verhaal? Het is ook mogelijk om via de website van de stichting te solliciteren. Meer informatie over de vacatures en de organisatie op deventerverhaal.nl”