Stedendriehoek

Er zijn voor de gast is van onschatbare waarde

DEVENTER – Op 12 juli opent Hospice Deventer zijn deuren. Hospice Deventer is een bijna-thuis-huis met ‘thuis verplaatste’ zorg, waarbij de huisarts en thuiszorg de medische zorg leveren en de huisarts medisch eindverantwoordelijk blijft. Het hospice is momenteel in aanbouw en wordt gebouwd op verzorgingscentrum de Bloemendal in Borgele, Het Laar 1 in Deventer.

Liefdevolle zorg en ‘er zijn voor de gast’ is van onschatbare waarde. Hierdoor ontstaat een sfeer van huiselijkheid, rust, veiligheid en warmte die kenmerkend is voor het hospice.

Wilt u voor iemand het verschil maken?

Onze vrijwilligers richten zich op dat wat nodig is voor onze gasten. Zij kunnen ondersteunen bij de (lichamelijke) verzorging en bij het eten en drinken. Zij geven een luisterend oor, houden een gesprekje, luisteren samen naar muziek, doen boodschappen en richten zich op ondersteuning van de familie/naasten en bieden hen troost.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers en nachtvrijwilligers met en zonder zorgachtergrond. Belangrijk is dat u kunt luisteren, vanuit uw hart werkt en bereid bent om trainingen en cursussen te volgen. U bent (1x) 4 uur per week of per twee weken inzetbaar (in overleg) en/of u bent (1x) 8 uur per week of per 2 weken beschikbaar voor de nacht.

Coördinator Tanja Kokelkoren: “Liefdevolle zorg en ‘er zijn voor de gast’ is van onschatbare waarde. Zo creëren wij een sfeer van huiselijkheid, rust, veiligheid en warmte. Wij zoeken vrijwilligers die hieraan willen bijdragen en voor onze gasten hét verschil willen maken.”

Spreekt dit mooie werk u aan of wilt u meer informatie?
Neem dan contact op met: tanja@hospicedeventer.nl of 06-29155320 of kijk op www.hospicedeventer.nl of scan de QR-code.

Op 4 mei staan we van 10.00 tot 15.00 uur op de infomarkt ‘Is dit nu later’ bij Villa Stijgoord in Lochem. Tijdens de infomarkt kunt u informatie krijgen over de verschillende aspecten en mogelijkheden van een uitvaart en informatieve sessies volgen over rouw, de laatste levensfase en verzekeringen.