Entertainment

Zingen en dichten in Kunstcafé

Vrijdag 12 januari, van 10.15 tot 11.45 uur, gaat het maandelijkse Kunstcafé voor 2024 weer van start in het Theatercafé van de Deventer Schouwburg.

In de serie ‘Dichterbij dan je denkt’ staat de Kunstkring Voorst centraal. Ton von Pickartz vertelt over de vele activiteiten van de kunstkring.

Willem Wilmink (1936-2003) was een Nederlandse dichter en schrijver. Zijn grootste bekendheid kreeg hij door zijn vele liedbijdragen aan populaire kinderprogramma’s, maar hij schreef ook voor volwassenen. Allard van Lenthe houdt een korte inleiding op het muzikale programma ‘Verhuizen met de dichter Willem Wilmink’. Hanneke Evink en Peter van Dijk (zie foto) brengen een fragment uit dit nieuwe Wilmink-programma, dat op 24 januari in de Deventer Bibliotheek in première zal gaan. Het programma is gemaakt voor volwassenen in het kader van de Landelijke Week van de Poëzie. Het thema van deze week is Thuis en het Wilmink-programma bestaat uit bekende en minder bekende gedichten en liedjes over verhuizen.

Na de pauze staat het werk van Frits Grimmelikhuizen centraal en zijn expositie in Museum EICAS. De bijeenkomst wordt afgesloten met ‘Nieuwjaarsbubbels’. Voor meer informatie: www.kunstcircuit.nl