Entertainment

Workshops voor rappers

DEVENTER – Deventer Talenthouse is hét workshoptraject waar jongeren tussen de 13 en 20 jaar hun eerste stappen kunnen zetten op het gebied van produceren, platen draaien, rappen en het schrijven van eigen songs. De inschrijving voor de Talent Route ‘Rap’ is per direct geopend. In zes gratis workshops, gegeven door hiphop-artiesten Pjotr, Dani Apeldoorn, Purp Sagir en Gewoonbeats, leer je de ins en outs over rap en hiphop. Hoe krijg je inspiratie? Wat is een goede song-opbouw en waar let je op tijdens het kiezen of maken van een beat? Er wordt gewerkt aan een eigen rap, die wordt gepresenteerd tijdens de Talent Night op de laatste workshopdag op 14 juni.

Talenthouse & Talent Routes

Deventer Talenthouse bestaat uit drie verschillende Talent Routes: Songwriters & Muzikanten, Rappers en DJ’s & Producers. De workshops worden gegeven door rappers, producers, DJ’s en singer-songwriters die al een stap verder zijn in hun muzikale carrière. Zij maken deelnemers wegwijs in de muziekscene van Deventer. Coaches komen voort uit collectieven en organisaties uit de stad, zoals Nieuwe Electronische Waar, Deventer Songwriters Gilde, Colored Monkeys, de Nieuwe Oost Pop en de Burger Beurs.

Pjotr is een unieke artiest die middels zijn rake teksten, krachtige stemgeluid en lekkere ritmes elk publiek geboeid weet te houden. Pjotr heeft een bijzonder verhaal te vertellen en neemt de luisteraar mee in zijn wereld, eerlijk en puur. Tijdens Deventer Talenthouse gaat hij aan de slag met de onderwerpen inspiratie, tekst, opbouw en inhoud.

Dani Apeldoorn is een rapper die zich vaak uitspreekt over maatschappelijke thema’s in zijn tracks. Hij gebruikt zijn eigen levensverhaal en ervaringen om de jeugd te inspireren en motiveren om op het goede pad te blijven. Tijdens Deventer Talenthouse gaat Dani individueel aan het werk met de deelnemers en bereidt hij ze voor op hun eindpresentatie tijdens de Talent Night.

Aanmelden en meer informatie

Het inschrijfformulier en meer informatie over Deventer Talenthouse, de Talent Routes en aanmeldperiodes vindt men op www.burgerweeshuis.nl/talenthouse. Inschrijven voor Talent Route Rap is mogelijk tot maandag 1 mei. Deventer Talenthouse wordt georganiseerd door het Burgerweeshuis in samenwerking met Raster Jongerenwerk en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer.

Foto’s:

Purp Sagir.

Dani Apeldoorn.