Entertainment

Winnaars Popprijzen Overijssel 2021

De winnaars van de Popprijs Overijssel, Pop Promotie Prijs en Beste Track 2020 zijn bekend gemaakt tijdens het online Booster Festival. De winnaars kregen hun prijzen digitaal uitgereikt.

Een videoteam is vervolgens op pad geweest om de winnaars aan de voordeur te verrassen met kunstwerken, gebaseerd op het molecuul Dopamine, ontworpen door kunstenares Willemijn Doornebos van AKI ArtEZ in Enschede.
In de weken voor de uitreiking zijn de genomineerden per prijs bekend gemaakt. De Popprijs Overijssel is gewonnen door de Zwolse rapper Sticks, De Pop Promotie prijs ging naar Booster projectleider Pim Kokkeler en de favoriete Overijsselse track van 2020 is gewonnen door GIRLSGIRLSGIRLS met ‘Whatever’.

In 2020 werd de uitreiking een jaar overgeslagen vanwege corona, maar dit jaar reikte Poppunt Overijssel drie awards uit tijdens het online Booster Festival. De Popprijs Overijssel wordt uitgereikt aan de artiest die het afgelopen jaar de meest significante bijdrage heeft geleverd aan de Overijsselse popmuziek. De Pop Promotie Prijs is uitgereikt aan een persoon of organisatie die in 2020 een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Overijsselse popmuziek. Nieuw dit jaar is de Beste Track van 2020. Gebaseerd op de geselecteerde Overijsselse tracks uit de ‘New Music Overijssel’ playlist kon men stemmen op hun favoriete track.

Foto: Stefan Lucassen