Entertainment

Wereldacts betreden de piste

DEVENTER – Het grootste circus van Nederland, Circus Hollandia, is neergestreken aan de Roland Holstlaan. “We hebben meer dan zestig medewerkers uit twaalf landen die wereldacts neerzetten”, zegt Milko Steyvers.

“Zo hebben we een groep van vier mooie meiden in schitterende kostuums die spectaculaire illusies presenteren. Ze schitterden afgelopen winter in het kerstcircus van Keulen. Ook Amber en haar Dancing Collies zijn van wereldklasse. Ze hebben zelfs in de finale van Britain’s Got Talent gestaan.”

Milko is hét boegbeeld van Circus Hollandia, een nieuwe loot aan NederlandseKerstircussen.nl. Duursma Events wil daarmee circus van topniveau het hele jaar rond voor heel Nederland bereikbaar maken. René Duursma: “Met één organisatie zoveel mogelijk producties brengen, betekent dat topkwaliteit ook betaalbaar blijft. Want circus gunnen we iedereen. En met Renz-DNA wordt dat nog beter.”

King Kong in circus

Milko treedt op als spreekstalmeester en clown: “Het is heerlijk om na zeven jaar weer in de piste te staan als artiest. Samen met Mister Bill presenteer ik de show. Mister Bill is Chef de Piste die samen met zijn team van fanatieke rekwisiteurs alles voorbereidt en klaarzet. Het moet leuk zijn voor kinderen, maar het is beslist geen kindervoorstelling. Circus Hollandia is voor alle leeftijden. Het leuke van circussen zijn de tegenstellingen. Ik heb er lang over nagedacht en over de wereld gezocht. Ik ben zelf klein en wat is dan leuker om een reus als King Kong naar het circus te halen. Sensationeel! Hij is terug! Een grotere tegenstelling krijgt het publiek in de piste nooit meer te zien.”

De twee uur en een kwartier durende show is in een verwarmde 4-mast theaterkoepeltent met maar liefst bijna 1000 zitplaatsen. De horeca in de foyertent zorgt voor versnaperingen. Het circus blijft tot en met 13 november.

Voor info en tickets, kijk op circushollandia.nl