Entertainment

Welle tijdens Sinterklaasintocht benoemd tot qr-code gebied

Zaterdag 4 december komt Sinterklaas aan in Deventer. Iedereen is daarbij welkom, maar door de huidige tijd en maatregelen is de SADSC (Stichting Algemene Deventer Sinterklaas Commissie) wel genoodzaakt bepaalde regels in acht te nemen, geven zij aan op Facebook.

“Iedereen kan zich op de kades, langs bijna de gehele aanvaarroute over de IJssel, vrij opstellen om de vloot met Sinterklaas, Pieten en Herauten goed te kunnen zien. Rondom de Welle zal er een afgebakend terrein zijn. Voor toegang tot dit gedeelte zal een geldig Corona toegangsbewijs getoond moeten worden. Tijdens de optocht door de stad kan iedereen Sinterklaas, de Pieten en de rest van het gevolg van dichtbij zien.”

Programma (onder voorbehoud)
Om 08.45 uur begint het feest aan het verlaagde Wellepad. “De BB’s Partyshow maakt er alvast een vrolijke en gezellige boel van. Rond 09.00 uur zullen de eerste Pieten aanleggen aan de kade en zullen de kinderen alvast wat pepernoten (coronaproof) in ontvangst kunnen nemen. Ook het pietenorkest zal weer aanmeren waarmee het feest echt los zal barsten.”
Rond 09.30 uur kondigen de Herauten aan dat Sinterklaas weer in Deventer is en Burgemeester en Wethouders zullen de Sint welkom heten op het verlaagde Wellepad. Om 10.30 uur gaat de optocht van start. Dit jaar rijdt Sinterklaas via een nieuwe route door de stad: Welle, Nieuwe Markt, Hofstraat, Lange Bisschopstraat, Korte Bisschopsstraat, Walstraat. Om 11.15 uur is de aankomst van Sinterklaas en de Pieten bij de Bergkerk.

“De organisatie hoopt volgend jaar weer een ‘ouderwetse’ Sinterklaasintocht te kunnen bieden, zonder qr-codes, maar hoopt op deze manier toch een mooi aangepast programma te bieden.”

Foto: SADSC