Entertainment

VVV Tips van de Week | Deventer denkt mee

Op zaterdag 27 februari vindt het ‘Deventer denkt mee’-festival plaats in de Bibliotheek Deventer. In het najaar van 2020 zijn inwoners gevraagd naar hun idee over een ‘ideaal Deventer in 10 jaar’. Via fysieke en online stembussen zijn er veel ideeën binnengekomen over dit onderwerp.

In een avondvullend programma neemt Özcan Akyol samen met zijn gasten de input van de stembussen mee, en gaan ze in gesprek over de toekomst van de stad Deventer. Het programma is van 20.00 tot 22.00 uur te zien op de website www.bibliotheekdeventer.nl

Street Art Streets Murals

Met spuitbussen kunst op muren maken, wordt ook wel graffiti genoemd. In Deventer zijn veel van zulke kunstzinnige muurschilderingen, genaamd Murals, te vinden. Deze worden sinds 2016 in de stad gemaakt en tot de dag van vandaag komen er nog steeds nieuwe Murals bij. Op de site van Deventer.info is een wandelroute te vinden waarin u langs een aantal van deze Murals komt.

Lebuïnusroute

Deze twee uur durende fietsroute is vernoemd naar de prediker Lebuïnus, die in het jaar 775 een kerk had gesticht op de plek waar nu de grote Lebuinuskerk te vinden is. Tijdens deze route komt u langs mooie plekjes met een rijke geschiedenis. De fietsroute is 28 kilometer lang en begint voor de Deventer Schouwburg. De tocht leidt door Diepenveen, Averlo en Schalkhaar. Voor de hele route en de knooppunten kan men kijken op de website www.anwb.nl/fietsroutes

Wandelen door het 17e-eeuwse Deventer

Wilt u leren hoe het in Deventer was in de tijd van de regenten en vorsten? In dit boekje heeft u een wandeltocht met alle informatie over de plekjes in Deventer met betrekking tot de 17e eeuw, met onder anderen de schilder Gerard ter Borch. Ga op pad en leer alles over dit tijdvak van de geschiedenis. Het boekje is te verkrijgen op www.deventerwebwinkel.nl en is tijdelijk afgeprijsd van €9,95 voor €4,95.