Entertainment

Vrolijke circusdag voor kinderen in AZC

SCHALKHAAR – Het rondreizende Circus Piccolo van stichting Wolkentheater gaat deze zomer kinderen in AZC’s opvrolijken. Het gezelschap, bijna dertig jaar geleden opgericht door een aantal vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië, maakt dat kinderen met een traumatisch verleden plezier maken, zorgeloos genieten en weer gewoon kind zijn.

De zomervakantie is voor kinderen in AZC’s een extra moeilijke periode: hun school is dicht, er is weinig afleiding en terwijl anderen op vakantie gaan, blijven zij noodgedwongen de hele zomer achter. Juist daarom wil het Wolkentheater dan een circustournee organiseren langs vele AZC’s door het hele land. In de open lucht wordt een festivalsfeer gecreëerd: tentjes worden opgezet, vlaggetjes opgehangen, tafels en bankjes geplaatst. Tijdens de workshops voorafgaand aan de show veranderen de kinderen in ‘piste-klare’ jongleurs, acrobaten, krachtpatsers, clowns, fakirs etc. Het hoogtepunt van het evenement is de voorstelling zelf, een optreden door alle ‘circusartiesten’, kinderen van AZC’s samen met de spelers van het Wolkentheater. Het evenement eindigt met een vrolijke circusdisco voor alle aanwezigen, waarbij limonade en koekjes niet ontbreken.

Het circus komt op donderdag 21 juli om 16.00 uur naar het AZC Schalkhaar. De voorstellingen hebben een besloten karakter.