Entertainment

Vrijblijvend meezingen met shantykoor

DEVENTER – Shantykoor d’Ieselsingers nodigt belangstellenden uit om eens een repetitie bij te wonen en zo kennis te maken met de sfeer en werkwijze van het koor. Bij de open repetities is iedereen welkom die belangstelling heeft om eens te kijken of mee te zingen. De open repetities zijn vrijblijvend. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Shantykoor d’Ieselsingers is een klein mannenkoor waar gezelligheid minstens zo belangrijk is als zingen. Het koor bestaat uit twaalf zangers, een dirigent, twee accordeonisten en een fluitiste. Leden van het koor komen uit Deventer en omstreken. De repetities zijn eenmaal per veertien dagen op zondagochtend. Op het repertoire staan Nederlandstalige liederen zoals Ketelbinkie en Het kleine café aan de haven. Maar de nadruk ligt op Engelse en Ierse zeemansliederen (shanty’s). Deze worden veelal meerstemmig gezongen.  Het koor treedt regelmatig op tijdens evenementen, festiviteiten en in zorghuizen. Het repertoire wordt dan aangepast aan de gelegenheid van sfeervolle ballads tot gezellige meezingers.

Op de open repetities wordt een beeld gegeven van de gang van zaken bij het koor. Er worden nieuwe nummers ingestudeerd en bekende nummers gezongen. Er is vooral ook ruimte voor gezellig samenzijn. Belangstellenden zijn van harte welkom. Ervaring is niet nodig, enthousiasme wel.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met e-mail: shantykoorieselsingers@gmail.com of Willem Severein, telefoon 06-18057028.