Entertainment

Vier Stöppelhaene zeker, maar in kleine kring

Stöppelhaene mag dan wel niet doorgaan, maar dat betekent niet dat Raalte het Stöppelhaene weekend ongemerkt voorbij laat gaan. Paul Wittenhorst, voorzitter van Stichting Stöppelhaene: “Stöppelhaene is een feest van verbinding, een feest wat we al jaren samen vieren. Ook dit jaar, maar dan net even anders.”

“We riepen heel Raalte op om het feest thuis te vieren. Hoe mooi is het als dan ook heel Raalte geel kleurt? Dus laat zien dat jij Stöppelhaene viert. Hang de Stöppelhaenevlag uit in het laatste weekend van augustus!” Om thuis Stöppelhaene op een unieke wijze te vieren, konden Stöppelhaenevierders een heuse Stöppelbox kopen met allerlei attributen en lekkers om een goed feestje te bouwen. “De verkoop van de Stöppelbox is een onverwacht succes. We hebben maar liefst 500 boxen verkocht! Dat zijn 500 feestjes, dat vinden wij echt fantastisch”, aldus Wittenhorst.

Houd rekening met elkaar
De persconferentie van vorige week heeft de plannen voor het feestje thuis misschien een beetje veranderd, maar Stöppelhaene 2020 vieren kan nog steeds. Het bestuur vraagt alle Stöppelhaenevierders wel om echt rekening te houden met de nieuwe maatregel. “Vier jouw feestje veilig, thuis, in kleine kring en op 1,5 meter afstand van elkaar. We vinden het belangrijk dat iedereen gezond blijft! Ook met een klein clubje kun je veel lawaai maken, dus misschien is het handig om de buren even te informeren over jouw geplande feestje”, sluit Wittenhorst met een glimlach af.

Foto: Stöppelhaene