Entertainment

Veertig jaar Burgerweeshuis groots gevierd

DEVENTER – Op zondag 10 maart opent Burgerweeshuis officieel het feestelijke jaar op de Bagijnenstraat met een vol programma van muziek, verhalen en mooie ontmoetingen tussen oude en nieuwe bekenden van Poppodium Burgerweeshuis.

Tijdens de opening trapt DJ Dikke Thomas de avond af. Vervolgens wordt de avond gevuld met optredens van The Grand East, Mambo Kurt en de Plato DJ-Crew. Ook komen tijdens de avond nog wat andere verrassingen voorbij.

Het jubileumjaar van Burgerweeshuis wordt verder groots ingevuld. Zo staat de hele maand mei in het teken van ’40 jaar club’: nationale en internationale artiesten komen de vertrouwde clubnachten van Burgerweeshuis versterken. Er worden speciale edities met nationale en internationale grote artiesten georganiseerd.

De sfeervolle binnentuin van het Burgerweeshuis vormt ook in 2024 weer het decor voor een veelzijdige serie tuinconcerten, waar de vonken vanaf gaan vliegen. Al een aantal jaren staan er grote namen in de tuin en zorgt de bijzondere setting keer op keer voor een speciale vibe.

De concertreeks in juni wordt in het kader van het 40-jarig jubileum van het Burgerweeshuis extra speciaal met bijzondere artiesten. Inmiddels zijn Eliades Ochoa, Raymond van het Groenewoud en K’s Choice bevestigd en daar komen binnenkort nog vijf namen bij.

Talent

Op donderdag 24 oktober staat de avond in het teken van talent, een belangrijke tak voor Burgerweeshuis. Door middel van diverse talentprogramma’s worden al jarenlang beginnende artiesten begeleid om zich professioneel te kunnen ontwikkelen en stappen te kunnen zetten in de muziekwereld. Oude en nieuwe, onbekende en bekende talenten zullen op deze avond voorbij komen, waarvan sommigen inmiddels een glansrijke carrière hebben opgebouwd in de muzieksector.

De opening op zondag 10 maart is openbaar, de gratis tickets kunnen al gereserveerd worden via www.burgerweeshuis.nl.