Entertainment

Van bezetting tot bevrijding

DEVENTER – Op zondagmiddag 22 maart is er een theatervoorstelling te zien in Gemeenschapshuis De Kuip (Colmschate). De voorstelling wordt opgevoerd door toneelvereniging O.C.H. uit Holten en staat in het teken van 75 jaar vrijheid.

Zij spelen, in het kader van hun 75-jarig jubileum en onze 75-jarige bevrijding het toneelstuk ‘Oorlog; offers & gewin’ geschreven door Ben van Eysselsteijn en bewerkt door Susan Bronsvoort en Jolanda Ulfman. Het is een veelzeggende titel. Het is een verhaal dat je meeneemt door de oorlog heen; van bezetting tot bevrijding.

Deze voorstelling is in het kader van ‘De Kuip viert 75 jaar vrijheid’. Hiermee viert De Kuip in Colmschate de bevrijding van Colmschate en Nederland. Dit gebeurt met een aantal activiteiten. Op 18 april vindt ‘Live in De Kuip de bevrijdingseditie’ plaats met onder andere The Liberation Singers. Een dag later, zondag 19 april, vindt ‘Colmschate in Beeld III 75 jaar vrijheid’ plaats, met een fietstocht langs oorlogsmonumenten, lezingen en expositie in De Kuip.

De voorstelling Oorlog; offers & gewin begint om 14.30 uur in De Kuip aan de Bloemendalsweg 1b in Colmschate (Deventer). De deuren gaan om 14.00 uur open. Kaarten kosten 6 euro, 2 kaartjes kosten 10 euro (beide inclusief koffie/thee voor aanvang) Kaarten zijn verkrijgbaar aan de bar van De Kuip. Meer informatie vindt u op www.de-kuip.nl/75jaarvrijheid