Entertainment

Vakmanschap verdiept en verbreed

De Ierse indiefolkband Villagers staat op 28 augustus voor hun enige clubshow in Nederland in de mooie binnentuin van het Burgerweeshuis in Deventer.

Villagers is de band van singer-songwriter Conor O’Brien, een man met een opmerkelijk talent voor het schrijven van introspectieve liedjes. Dat was al duidelijk op Villagers’ debuutalbum Becoming A Jackal (2010), waarmee de band meteen doorbrak.

Conor O’Brien kondigt nu met genoegen het vijfde studioalbum Fever Dreams aan, dat op 20 augustus via Domino uitkomt. Gelijktijdig met de aankondiging heeft O’Brien ook het eerste nummer The First Day van het aankomende album gedeeld.

Het album bevat liedjes met vreemde, versmolten vormen en de magische tegenstrijdigheden van dromen. De intentie van de liedjes is zowel mysterieus als kristalhelder en met dit album heeft O’Brien zijn vakmanschap zowel verdiept als verbreed.

Villagers doet, naast een optreden op het uitverkochte Down The Rabbit Hole, maar één clubshow in Nederland en dat is in de Burgertuin. Een uitgelezen kans om als één van de eersten het nieuwe album live te beleven. Daarna gaan ze in het najaar uitgebreid toeren in Engeland en Ierland.

Behalve de Villagers staat in hetzelfde weekend, op 27 augustus, Typhoon met een uitverkochte show in de tuin van het Burgerweeshuis. Tickets: burgerweeshuis.nl/agenda/5864-Villagers