Entertainment

Twee ervaren bands in de Muziekkoepel

DEVENTER – Zondagmiddag 3 september staan er twee ervaren bands op het programma. Het podium van de Muziekkoepel Nering Bögel is dan voor SadSongs en Craton Scale. Beide bands hebben een relatie met blues en folk en ook wel Americana maar het wordt ongetwijfeld een interessante middag in het Worpplantsoen.

Sad Songs
SadSongs speelt al zo’n 10 jaar in verschillende bezettingen (drum, percussie, toetsen, contrabas, gitaar, zang) Americana muziek op diverse podia in binnen- en buitenland. Hun voorliefde voor Sad Songs uit zich in een mix van blues, alt-country en folk in een intieme setting: recht uit het hart en recht voor z’n raap.

Craton Scale
De vijfkoppige band Craton Scale is eigenwijs genoeg om aan bestaande muziek zo hier en daar een Craton Scale-randje toe te voegen. De band is in 2014 opgericht in Zutphen. Of het nu classic rock, pop, soul of blues is, zangeres Mariska, gitarist Reinie, bassist Marcel, drummer Jaap en Toetsenist Jan creëren met veel lol en passie hun eigen sound, maar de originelen zijn zeker nog herkenbaar. Ze spelen nummers van bands als The Black Crowes, The Cranberries en U2, maar ook Van Dik Hout, Rondé en Imelda May.