Entertainment

‘Troubadours van Troost’ uit Deventer komen in actie voor Missie 538

Het gelegenheidstrio ‘Troubadours van Troost’ uit Deventer heeft gister een live optreden verzorgd op Radio 538 vanaf een parkeerplaats in Deventer. Met hun ‘Ballade van Troost’ haalden ze al ruim €5000,- op voor ‘Missie 538’ voor de Voedselbank. 538-dj Bas Menting woonde het optreden bij en zong zelfs een stukje mee.

Deventenaar Frank van Heteren plaatste onlangs de tekst van ‘Ballade van Troost’ en zijn neef Frank Montanus hoorde hier direct een wervelende wals in. Samen met zangeres Merle willen ze met dit lied iedereen troost bieden in deze tijd. Daarnaast besloten ze zich in te zetten voor één missie: zoveel mogelijk geld ophalen voor ‘Missie 538’. Om het nummer ‘on air’ te krijgen, garanderen ze een streefbedrag van €1000 en vroegen hun netwerk om mee te doen. Inmiddels hebben zij al ruim €5000 opgehaald, maar ze zijn nog lang niet klaar. Doneren kan nog steeds via deze link.

Missie 538

Van 14 tot en met 18 december staat Radio 538 geheel in het teken van de Voedselbank. Tijdens ‘Missie 538’ gooit 538 de programmering om, bepalen luisteraars de muziek op de zender en gaan de dj’s gezamenlijk zoveel mogelijk geld ophalen voor de voedselbank.

Bijna één miljoen mensen leven in Nederland onder de armoedegrens. De voedselbank helpt de mensen die het financieel echt even niet redden door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten, helaas zijn dat er door de coronacrisis steeds meer. Daarom komt Radio 538 tussen 14 en 18 december in actie, met maar één missie: zoveel mogelijk geld voor voedselpakketten ophalen.