Entertainment

Topdag in de binnentuin van het Burgerweeshuis

DEVENTER – Des Konings Festival, het langstlopende Burgerfestival, wordt weer heel bijzonder. Met rock, blues, roots, soul, country en veel gezelligheid in de mooie binnentuin van het Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9 in Deventer, op donderdag 27 april. Het merendeel van de bands is dit jaar afkomstig uit de Verenigde Staten, maar afsluiter Hilltop Howlers komt uit het oosten van ons land. De toegang is vrij.

Om 13.00 uur gaat de tuin open en om 13.30 uur betreedt de eerste band het podium. Ook het schoolplein tegenover het Burgerweeshuis wordt bij het festival betrokken. Met een mooi terras voor een hapje en een drankje en lekker veel speelruimte voor de jongste festivalgangers.

De aftrap is dit jaar voor Jenny Don’t and the Spurs, een kwartet uit Portland, Oregon. Ze spelen een lekkere mix van cowpunk, rockabilly en classic country. Vervolgens komt Nathan Kalish & his Derechos met psychedelische folkrock en kosmische country en daarna is er een set ruige en opzwepende countrypunk van de Vandoliers uit Texas.

In de avond staat blues-, rock-, garage- en soulmachine Barrence Whitfield and The Savages op het podium met een stampende, rauwe liveshow. Een absolute must voor liefhebbers van Little Richard, Wilson Pickett en Solomon Burke.

Afsluiter van de dag is Hilltop Howlers uit het oosten van het land. Muzikaal gezien zit de band ergens in het grensgebied tussen The Black Crowes, The Rolling Stones en Lynyrd Skynyrd. Met in de gelederen voormalige bandleden van Jovink, Automatic Sam, Bloody Honkies en Backcorner Boogie Band.

Voor meer informatie: burgerweeshuis.nl/agenda/6297-Des-Konings-Festival