Entertainment

Theatrale reis rond beroemd gedicht

DEVENTER – Theatervoorstellingen in MIMIK zijn vaak spraakmakend, maar altijd bijzonder. Zo komt op vrijdag 16 december het Volksoperahuis naar het theater in Deventer.

De muziektheatervoorstelling ‘Dobru & ik – een niet zo late night show special’ snijdt actuele maatschappelijke thema’s aan. Op muzikale en humoristische wijze worden thema’s als de zoektocht naar een Nederlandse identiteit, niet geschuwd door het Volksoperahuis. Bij het gezelschap neemt de muziek samen met het verhaal altijd een centrale plaats in. Het bezingen van het lief en het leed van het leven, treft vaak sneller doel dan alleen maar het praten hierover.

De voorstelling Dobru & ik – een niet zo late night show special is een avond rond het beroemde gedicht Wan Bon van de Surinaamse dichter Dobru. Via persoonlijke verhalen en ontmoetingen wordt het publiek meegenomen op een trip naar Paramaribo, Willemstad, Kaapstad en Jogjakarta. Naast Kees Scholten (spel, zang) ziet men onder meer Eva Skeet Mcleed (percussie, spel, zang) en Derrick-EE (speciale gast) in deze voorstelling. Meer informatie over deze voorstelling is te vinden via de website van MIMIK: www.mimik.nl/agenda/volksoperahuis.