Entertainment

Test je kennis van de popmuziek

De Deventer Schouwburg verzorgt dit seizoen de Popquiz, met een vijfkoppige live-band en als presentator Wim den Blanken. Op vrijdag 9 oktober vanaf 20.15 uur staat de eerste editie gepland.

In verschillende rondes worden door middel van korte live muziekfragmenten, video’s en foto’s vragen gesteld over popmuziek van de jaren 70 tot nu. Weet jij de juiste artiesten te noemen bij de video’s, de titel van het gespeelde nummer of de juiste band bij de getoonde albumhoes?

Den Blanken is muziekliefhebber pur sang en deelt deze liefde graag met anderen. Hij maakt al vele jaren muziekquizzen in en om Deventer. De laatste jaren doet hij dat ook samen met Karel Tadema, die met zijn band voor een topsfeer zorgt. De band bestaat naast Tadema uit zangeres, songwriter en percussionist Chalina Smit, drummer Michiel Nijs, toetsenist/pianist Dani Brands en gitarist Ruben Oosting.

De Deventer Schouwburg Popquiz is een gezellige, interactieve avond uit, met natuurlijk een prijsuitreiking én lekkere borrelhapjes tussendoor. Deelnemende teams – van maximaal vier personen en in verband met corona uit één huishouden – betalen 17,50 euro (inclusief vijf borrelhapjes maar exclusief drank).

De volgende edities zijn op vrijdag 13 november en 4 december, ook weer om 20.15 uur.