Entertainment

Tekenen en schilderen verrassend gemakkelijk

De bekende Caribisch-Nederlandse specialist in portretschilderen en tekenen, Gustave Nouel, biedt begin dit jaar een portretcursus aan bij kunstcentrum Kunstcircuit, Keizerstraat 70 in Deventer.

De universele basistechnieken en ‘geheimen’ die straattekenaars en -schilders overal ter wereld toepassen, zullen tekenen en schilderen verrassend gemakkelijk maken, ook voor beginners die nog helemaal geen ervaring hebben en graag portret willen leren schetsen. Beginners mogen zich aanmelden voor de spoedcursus portretschetsen op woensdagavond.

Op dinsdagavond zijn er nog slechts twee plaatsen over voor de schildercursus voor gevorderden. Op dinsdag 19 en woensdag 20 januari van 19.15 tot 21.15 uur zou deze nieuwe cursus portrettekenen en schilderen van 12 lessen van start gaan. Met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften en regels van de overheid in verband met het coronavirus kunnen data dus verschuiven.

Gustave Nouel, die naast zijn internationale kunstcarrière ook heel wat jaren ervaring heeft als internationale straattekenaar en portretschilder, helpt graag mensen die portretten willen leren tekenen of schilderen om hun droom werkelijkheid te laten worden. “Na deze ‘spoedcursus’ met ‘geheimen’ en de basis van straattekenaars en -schilders, kan nagenoeg iedereen een portret leren maken en in de vervolgcursus (op dinsdagavond) kan deze basis zelfs worden verdiept tot een gelijkend portret”, belooft de kunstenaar.

Voor meer informatie of aanmelding, e-mail gn140154@gmail.com of telefoon 06-26804109.