Entertainment

Taste of Jazz mag weer voor publiek

Na twee livestreams en meer dan een jaar geen publieksconcerten, is er op zondag 20 juni weer een Taste of Jazz-concert in de bibliotheek Deventer. Die zondag treedt de Colombiaans-Nederlandse pianist Tico Pierhagen op met zijn band Aguabajo.

Met zijn band probeert Pierhagen een brug te slaan tussen de muziek uit zijn vaderland Colombia en Europa, waar hij zijn muzikale opleiding heeft genoten. Zijn sound klinkt fris met sterke melodieën, die op een geraffineerde manier zijn doorweven met Latin-ritmes. Zijn eerste album dateert uit 2011 en is in Colombia opgenomen met plaatselijke muzikanten.

Tico Pierhagen is afgestudeerd aan het conservatorium van Utrecht. Daarnaast heeft hij de titel ‘European Media Master of Arts’ verkregen aan de universiteit van Portsmouth, Engeland. Ook heeft hij vele jaren doorgebracht aan het conservatorium van Rotterdam om zijn pianospel nog verder te verfijnen. In 2016 kreeg hij de prestigieuze Fondo Mixto de Cultura-award van de Colombiaanse overheid, als waardering voor zijn relevante bijdrage aan de cultuur in zijn geboorteland.

In verband met de coronabeperkingen zal het concert die zondag twee keer worden uitgevoerd voor steeds vijftig bezoekers. De eerste set begint om 14.30 uur en de tweede set rond 16.15 uur.

Aguabajo bestaat uit de volgende muzikanten: Tico Pierhagen – piano, Enrique Firpi – drums, Dave Breidenbach – bas, Miguel Boelens – saxofoon en Frans Cornelissen – trombone. Meer informatie en kaarten via www.tasteofjazz.nl