Entertainment

Taste of Jazz in teken van tenorsaxofoon

Boris van der Lek

Simon Rigter

Op zondag 10 maart spelen de saxofonisten Simon Rigter en Boris van der Lek de muziek van de legendarische tenorsaxofonisten uit de ‘gouden eeuw van de jazz’: Sonny Stitt en Gene Ammons. Het concert vindt plaats in het Cultuurhuus, Dorpstraat 30 te Diepenveen.

Simon Rigter hoorde Boris van der Lek voor het eerst spelen in 1986 bij een tenorbattle tussen vader Bob en Boris in Jazzcafé The Duke in Leiden. Simon viel als een blok voor Boris’ dijk van een geluid, swing en intieme balladspel. Na af en toe wat samen gespeeld te hebben, besloten ze een aantal jaren geleden een vaste formatie te beginnen en de muziek van Gene Ammons en Sonny Stitt te eren. Met Boris’ betonnen geluid en ijzeren timing en Simons lyrische en harmonische spel vullen zij elkaar perfect aan. Met stukken als A Pair of Red Pants, Blues Up and Down en Red Top belooft dit een spectaculaire en swingende middag te worden. Hoewel het een vriendschappelijk duel wordt, zullen de muzikanten met het mes op tafel spelen.

Boris van der Lek (1965, Den Haag) werd gegrepen door saxofonisten uit de Texaanse school en tourde al op jonge leeftijd met Buddy Tate en Arnett Cobb. Hij speelde jarenlang met The Houdini’s, Hans Dulfers Tough Tenors, het Trio Me Reet van Jules Deelder en met Herman Brood & His Wild Romance.

Simon Rigter (1973, Leiden) groeide als zoon van saxofonist Bob Rigter op met jazzmuziek. Simon speelde jarenlang in het kwintet van Cees Slinger en is tegenwoordig leider van zijn eigen kwartet en het Ruud Breuls/Simon Rigter Quintet waarmee hij dit jaar twee Edison-nominaties kreeg voor het album Rise and Shine. Simon speelt eerste tenor in The Jazz Orchestra of the Concertgebouw en is docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Naast beide saxofonisten staan op het podium Sander Smeets (drums), Cas Jiskoot (bas) en Timothy Banchet (piano). Het concert begint om 15.30 uur, de zaal gaat open om 15.00 uur. De entreeprijs bedraagt €15,- voor volwassenen (voorverkoop), jeugd en studenten betalen €5,-, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.tasteofjazz.nl of bij de zaal tegen een meerprijs.

Foto’s:

Simon Rigter.

Boris van der Lek.