Entertainment

Tastbare kunst bij galerie DNA

Galerie DNA, Golstraat 9 in Deventer, organiseert wisselende tentoonstellingen vol kunst met karakter. Zo kan men nu de expositie Sensing Nature bezoeken van veelzijdig kunstenaar Miranda Vissers uit Leende. Zij wil in haar schilderijen en textiele objecten een ‘sfeer van landschappelijkheid’ oproepen. Geïnspireerd door onder meer korstmossen uit Finland, toont zij haar nieuwe ‘Lichen’ schilderijen samen met textiele installaties.

Miranda Vissers onderzoekt en observeert structuren in het landschap. Haar reizen vormen daarbij een belangrijke inspiratiebron. Opvallend in haar werk is de kringloopgedachte, in haar werk gebruikt zij (natuurlijke) restmaterialen. De levenscyclus komt ook tot uitdrukking in het scheppingsproces: materialen worden van buiten mee naar haar atelier genomen. Vervolgens verwerkt zij de opgedane indrukken tot een samengesteld beeld (installatie) in een bepaalde kleursfeer die een associatie met de natuur oproept. Deze objecten plaatst zij vervolgens weer terug buiten in de natuur, waar ze gefotografeerd worden. Zo ontstaat een cyclus waarbij schoonheid van verval en vergankelijkheid op kunstzinnige wijze zichtbaar en tastbaar gemaakt worden.

Tijdens deze nieuwe expositie tonen galeriehouders Anneke Mensink en Diana Joseph samen met hun vaste exposant Noëlla Moen ruimtelijk werk dat op het thema geïnspireerd is. De openingstijden zijn donderdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur en op de eerste koopzondag van de maand. Voor meer informatie: www.galeriedna.nl