Entertainment

Stimulans voor muzikale carrière

DEVENTER – Muzikale organisaties en makers uit Deventer initiëren de realisatie van een muzikale en creatieve community in de haven van de stad.

Wat is gestart met een idee op een bierviltje, wordt nu werkelijkheid. Op het Haveneiland wordt een plek gecreëerd voor en door makers en organisaties uit het culturele en muzikale veld. Er is behoefte aan meer plek om fysiek samen te werken, kennis te delen en te ontmoeten.

Met STROOM wordt een eigen plek ontwikkeld waar volop nieuwe muziek wordt gemaakt en muzikanten in contact met elkaar komen tijdens deze creatieve processen. Daarmee ondersteunt STROOM muzikanten om grote en kleine stappen in hun carrière te zetten. STROOM wordt een plek waar fysieke ruimte en inhoud samenkomen, een muzikale community en een hub voor makers.

Popmuziek komt samen in STROOM

Burgerweeshuis, De Nieuwe Oost | pop, iGNITE! Music Agency en lokale makers Wantigga, De Sluwe Vos en Niek Cival (gitarist bij The Grand East) slaan de handen ineen en gaan werken aan een muzikaal ecosysteem. De behoefte vanuit de makers is groot: een plek om fysiek samen te werken, kennis te delen en te halen. Talentonwikkeling staat hierin centraal. De organisatie achter STROOM ziet in de toekomst een pand voor zich met hierin ruimte voor oefenruimtes, studio’s en flexwerkplekken. De plek staat al vast: de muzikale community start op korte termijn op het Haveneiland in een deel van het voormalige Stiho-pand.

De community STROOM zal de bakermat voor talent vormen. Door de samenwerking tussen de eerder genoemde makers en culturele organisaties zullen jonge makers grote en kleine stappen in hun carrière kunnen gaan zetten. De doorbraak van deze talenten kan grote impact hebben op de bekendheid, wat het maakklimaat in de Stedendriehoek aantrekkelijk maakt. Met de intentie ook talenten van buiten de cultuurregio enthousiast te maken om zich hier te vestigen. STROOM zal er zijn voor alle professionele muzikanten die binnen de populaire muziek eigen werk schrijven en spelen.

Zaterdag 18 december vond de eerste STROOM-sessie plaats in Burgerhaven op het Haveneiland. De sessie stond in het teken van de eerste kennismaking met STROOM en het ophalen van behoeftes uit de sector. Een volgende sessie om behoeftes verder op te halen en uit te werken, staat al in de planning. Op de hoogte blijven kan door aan te melden voor de mailinglijst op de website van STROOM (wijzijnstroom.nl).