Entertainment

Stilstaan bij één jaar oorlog in Oekraïne

DEVENTER – Op zondag 26 februari vanaf 15.30 uur vindt in de Deventer Schouwburg een Memorial Concert plaats, uitgevoerd door het Ukraine Liberation Orchestra & Solisten onder leiding van dirigent Jeroen Weierink. Op deze zondag wordt stilgestaan bij één jaar oorlog in Oekraïne.

Het Ukraine Liberation Orchestra is ontstaan door professionele musici en instrumentalisten die hun weg naar Deventer vonden en (veelal) opvang verwierven in het naastgelegen Irishuis aan de Keizerstraat. Dit Memorial Concert heeft als thema: de tranen van de moeder! Onder leiding van dirigent Weierink brengen vier solisten en dertien musici de liefde voor hun moederland, het verdriet, maar ook hun kracht voelbaar over. Deze musici spelen in hun thuisland bij grote symfonie- en operaorkesten en vonden hun muzikale passie weer terug en ervaarden de helende werking. De zangers werken in professionele koren of zijn solist bij de opera van Charkov, Kiev en Dnjipro. Speciaal voor deze gelegenheid wordt onder andere een nieuwe compositie ten gehore gebracht, getiteld ‘Hoop’, van Geert Christenhusz.

Kaarten à €2,50 zijn verkrijgbaar via deventerschouwburg.nl/programma/memorial-concert-ukraine-liberation-orchestra. De opbrengst van de kaartverkoop komt geheel ten goede van het Oekraïnefonds Irishuis.