Entertainment

Speelgoedautootjes van keukentafel naar theaterzaal

De succesvolle keukentafelvoorstelling Garage was tot nu toe alleen te zien als je Gérard Schiphorst bij je thuis uitnodigde. Gelukkig kan nu iedereen die nieuwsgierig is geworden, deze cabareteske mini-sitcom met speelgoedautootjes meemaken.

In juli en augustus speelt TAMTAM objektentheater twaalf keer in theater MIMIK in Deventer. Het is een speciale zaalversie met miniatuurcameraatjes rond het decor. De hilarische belevenissen van garagehouder Joop en monteur Sjakie zijn daarbij te zien op een groot scherm. Close-ups van de scènes met de Dinky Toys worden live gemixt. Een bijzondere, filmische cabaretvoorstelling is het resultaat. Geheel in jaren 60-sfeer, met live polygoonstem, blues op de cigarbox slidegitaar en humor zo vet als de vloer van de garage.

‘Een volwassen man met meer dan veertig jaar theaterervaring die al motorgeluiden pruttelend bij je thuis met autootjes komt spelen. En dat je daar dan gretig naar kijkt en blijft kijken’, schreef Henri Drost op Theaterkrant.nl.

De speeldata zijn 23, 24 (première) en 25 (matinee) juli, en 5, 6, 7, 12, 13, 14, 19, 20 en 21 augustus. De matineevoorstelling begint om 16.00 uur, de avondshows om 20.30 uur. Kaarten à 15 euro zijn te bestellen via www.mimik.nl/agenda/tamtam-objektentheater-garage