Entertainment

Speel jij mee in The Wiz in de Deventer Schouwburg?

Ben jij tussen de 8 en 18 jaar en droom jij ervan om in een musical te staan? Dan is dit je kans! Het seizoen van de Deventer Jeugd Musical (DJM) is weer gestart en er zijn nog plekken voor spelers beschikbaar. Tot donderdag 8 oktober kun je je aanmelden via www.deventerjeugdmusical.nl

“Nadat je bent aangemeld, nodigen we je uit om kennis te maken”, vertelt Gianna Teijsse. “Je doet dan auditie, waarbij je laat zien waarom jij het leuk vindt om met de musical The Wiz mee te doen.” Gianna is productieleider bij de Deventer Jeugd Musical. “Er komt heel veel kijken bij een musical. Denk aan de spelers, maar ook de decorbouwers, muziek en kostuums. Met zo’n 50 vrijwilligers zorgen wij dat we elk jaar weer een prachtige voorstelling kunnen geven.” De musical wordt geregisseerd door Marike Vijver, Wendel Brandsma doet de choreografie en de zang- en stembegeleiding is in handen van Diet Gerritsen.

Een fijne groep mensen

Maartje is als jeugdlid al jaren actief bij de musical. “Ik ben 18 jaar, dus de voorstelling in 2021 zal mijn laatste jaar zijn bij de DJM. Superjammer, want wat is dit een leuke club mensen! Je kunt hier zoveel leren en volop ontwikkelen. En ja, auditie doen is spannend, maar de sfeer is hier zo goed dat je juist deze kans moet aangrijpen om je droom waar te maken!”

The Wiz

De musical The Wiz vertelt het verhaal van Dorothy. Zij wordt door een wonderlijke storm van huis geblazen en komt samen met haar hondje Toto terecht in het wonderlijke land van Oz. Ze wil natuurlijk graag naar huis! Maar waar moeten ze heen? Ze moet de gele weg volgen om naar de Wizard of Oz te gaan, die haar kan helpen om weer thuis te komen.
Onderweg ontmoet ze een Vogelverschrikker zonder brein, een Blikkenman zonder hart en een Leeuw zonder moed. Samen gaan ze verder, in de hoop om huis, hart, verstand, moed en bovenal zichzelf te vinden. Zal Dorothy ooit weer thuiskomen?

Aanmelden en informatie

Voor aanmelden of informatie kun je een mail sturen naar: secretariaat@deventerjeugdmusical.nl. Er wordt gerepeteerd op donderdag van 16.45 tot 18.15 uur. Enkele zaterdagen wordt een hele dag samen geoefend, in een gezellige sfeer. De voorstellingen zijn in 2021 op zaterdag 19 juni om 19.00 uur en zondag 20 juni om 14.00 uur in de Deventer Schouwburg.