Entertainment

Spectaculair werk en grootse Sonate op het orgel

DEVENTER – Op zaterdag 23 september geeft de bekende organist Minne Veldman een orgelconcert op het monumentale Holtgräve-orgel uit 1839 in de Grote of Lebuinuskerk te Deventer. Hij brengt vanaf 20.00 uur een afwisselend programma.

Minne Veldman genoot zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle en is nu een veelgevraagd concertorganist. Jaarlijks geeft hij zo’n vijftig orgelconcerten in binnen- en buitenland. Ook is hij veelvuldig te beluisteren op cd (dertien solo-albums en 6 cd’s met samenzang) en op internet (honderden video’s en ruim 75 onlineconcerten). Ook trad hij op in het televisieprogramma Nederland Zingt en gaf hij concerten in Zuid-Afrika, Canada, Amerika, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. Daarnaast geeft hij met regelmaat nieuwe bladmuziek uit, is hij dirigent van vijf koren en geeft hij orgelles. Zijn website www.minneveldman.nl biedt alle informatie.

In Deventer opent hij zijn concert met een spectaculair werk van de Amerikaanse componist Hector Olivera. Ook speelt hij een grootse Sonate van Camillo Schumann. Verder vermeldt het programma muziek van Bach, de Italiaan Bossi, de Fransman Guilmant en de Belg Callaerts. Veldman besluit zijn concert met een geliefde koraalbewerking van de Nederlandse organist Feike Asma. Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kerk of via www.orgelconcertenminneveldman.nl/deventer. (Foto: Bastiaan Stolk)