Entertainment

Speciaalbier in het Havenkwartier

Zondag 12 juni vanaf 13.00 uur vindt de vierde editie van het Deventer Speciaalbier Festival plaats. In 2019 genoten ruim 3.000 bezoekers van meer dan zestig verschillende speciaalbieren, daarna was het twee jaar stil door corona. Maar dit jaar komen er weer twintig pareltjes van brouwers naar dit gratis festival.

Het Deventer Speciaalbier Festival vindt plaats op het terrein van het Havenkwartier, aan de voet van de Zwarte en Grijze silo, met de oude binnenhaven als stoer achtergronddecor. Het oude industriële gebied ademt een sfeer van puurheid, waar creatieve en pionierende ondernemers, kunst en cultuur zich thuis voelen.

Voor de liefhebbers zijn er weer veel bijzondere bieren om te proeven. Naast dé Deventer stadsbrouwer Davo zijn bijvoorbeeld 100 Watt Brewery uit Eindhoven, Rock City Brewing uit Amersfoort en Butcher’s Tears uit Amsterdam te gast. “Maar we vinden het ook altijd erg tof om enkele kleinere brouwerijen, zoals familiebrouwerij van Sas uit Baarle-Nassau en PopHop Brewery uit Bennekom, erbij te hebben”, aldus initiatiefnemer Frank Hulscher van de Zwarte Silo. Er zijn voorts enkele gratis biercolleges, rock ’n roll bands en voor de kleine bezoekers wordt gezorgd door de IJsselNannies.