Entertainment

Spannende musical voor jong en oud

De Deventer Jeugd Musical is dit jaar weer voor iedereen te bewonderen in de Deventer Schouwburg. Op 18 en 19 juni staan ruim dertig jonge musicaltalenten enthousiast op de planken met de spannende musical De Piratenkoningin.

De Piratenkoningin laat een mooi kijk- en luisteravontuur zien, geschikt voor jong en oud. Het is 1580. In Ierland heerst strijd. Clans vechten tegen elkaar en Engeland probeert Ierland te overheersen. Grace ‘O Malley, de 16-jarige dochter van een clanhoofd, bevindt zich te midden van dit geweld. Zij pakt de leiding en leidt het verzet tegen de Engelsen. Haar onverschrokken doorzettingsvermogen leidt zelfs tot rechtstreekse onderhandelingen met koningin Elisabeth van Engeland. In een verhaal vol van passie en strijd wordt Grace gedwongen om keer op keer moeilijke keuzes te maken. Voor haar, maar ook voor Ierland. Haar avonturen brengen haar naar de overkant van de Ierse zee, tot bij de koningin van Engeland. Maar zal Grace in staat zijn om haar geliefde vaderland te redden?

De musical De Piratenkoningin is gebaseerd op het boek van Ina Vandewijer. Het script is geschreven door Marnix Keeven, de muziek is gecomponeerd door Robin van Hilten. Voor meer informatie, zie de website deventerjeugdmusical.nl. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar via de Deventer Schouwburg: www.deventerschouwburg.nl