Entertainment

Schrijfster Hilla van Onzen-Loock uit Deventer biedt nieuw perspectief voor verhaal van Kleefse familie Brücker

‘In de schaduw van de Schwanenturm – deel 2’ van Hilla van Onzen-Loock uit Deventer biedt een nieuw perspectief voor het verhaal van de Kleefse familie Brücker. In dit tweede deel staat het nichtje van Theodor centraal, en wordt het verloop van haar leven voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog verteld.

In deze familieroman die een goedburgerlijke familie uit het Duitse stadje Kleve beschrijft, is in het eerste deel het verhaal van Theodor verteld. In het tweede deel kunnen we kennismaken met zijn nichtje Lena Brücker en hoe haar leven verloopt in de jaren van voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Samen met haar man André doorstaat zij de verschrikkelijke oorlogstijd die zoveel mensen het leven zou kosten. Hoe herpak je je na deze tijd waarin je alles verloren hebt en de toekomst onzeker en troosteloos voor je ligt? In deze roman kunnen we lezen hoe een stad en haar bewoners uit de puinhopen herrijzen en met kracht en God vertrouwen terugvinden in de normaliteit.

In dit tweede deel tracht de auteur Hilla van Onzen-Loock, in Kleve geboren en vanaf haar huwelijk in Nederland wonend, haar Duitse familiegeschiedenis van de vorige eeuw te beschrijven. Door waargebeurde familieverhalen, aangevuld met Duitse en Kleefse geschiedenis, is het een boeiende roman voor de geïnteresseerde lezer geworden. In 2014 is zij begonnen aan de zoektocht naar de roots van haar familie van moeders kant. Door de herdenkingen in dat jaar, dat honderd jaar geleden het begin van de Eerste Wereldoorlog was, is zij zich ervan bewust geworden dat ook haar familie deel uitmaakte van die loopgravenoorlog. Haar grootvader Gerhard Brücker kende zij alleen uit de verhalen van haar moeder. Waar hij gesneuveld was en waar zijn graf is, was onbekend. Toen zij na een intensieve zoektocht in het noorden van Frankrijk zijn graf gevonden had, ontstond in haar het idee om de hele familiegeschiedenis op te zoeken en te beschrijven en daarvan is deze serie romans het resultaat.

Het boek (ISBN: 9789464313185) is uitgegeven door Boekscout. Voor meer informatie: boekscout.nl