Entertainment

Rappers gezocht voor Deventer Talenthouse

DEVENTER – Deventer Talenthouse is hét workshoptraject waar jongeren hun eerste stappen kunnen zetten op het gebied van produceren, rappen, samen muziek maken en het schrijven van eigen songs. De inschrijving voor de Talent Route ‘Rap’ is per direct geopend. In zes gratis workshops, gegeven door hiphopartiesten Rico en Manke leer je de ins en outs over rap en hiphop. Er wordt gewerkt aan een eigen rap, die wordt gepresenteerd tijdens de Talent Night in het Burgerweeshuis op zaterdag 1 juni.

Voor en door Deventenaren

Deventer Talenthouse is er voor jongeren tussen de 13 en 20 jaar uit Deventer en omstreken. De workshops worden gegeven door rappers, producers, DJ’s, muzikanten en singer-songwriters uit de regio die al een stap verder zijn in hun muzikale carrière. Zij maken deelnemers wegwijs in de muziekscene van Deventer.

Talent Route Rap

De Talent Route Rap wordt gegeven door rappers Rico en Manke en vinden plaats in april en mei. In deze zesdelige workshop ontmoeten deelnemers andere creatieve jongeren, leren ze wat een goede songopbouw is, hoe je jezelf op een podium presenteert en waar je op let tijdens het kiezen of maken van een beat. Het maakt niet uit of je net bent begonnen of al meer ervaring hebt. Binnen Deventer Talenthouse leer je van elkaar en werk je samen toe naar een tof eindproduct dat zal worden gepresenteerd voor publiek.

Coaches Rico & Manke

Rico (zie foto) is een rapper uit Zwolle. Hij is bekend van Opgezwolle en de Fakkelbrigade. Hij was te zien op Pinkpop, Solar, in HMH en Ziggodome. Solo bracht hij ook meerdere albums uit. Rico heeft jaren als docent gewerkt op HBA en de Rockacademie en runt nu 11 jaar de Fakkelteit in Zwolle. Een broedplek waar jongeren met rap bezig kunnen.

Rico wordt bijgestaan door Deventer local hero Manke. Manke is een jonge, gedreven artiest die heel duidelijk laat zien dat blokkades grotendeels mentaal zijn, door met zijn handicap hetzelfde dan wel beter te functioneren dan ‘de gewone mens’. Hij is een inspiratiebron voor mensen die moeilijk met tegenslagen om kunnen gaan. Daarnaast heeft hij als mens en artiest de kracht om een fijne sfeer te creëren op iedere plek waar hij zijn gezicht laat zien. Dit heeft hij te danken aan zijn positieve energie, zelfspot en vlotte babbel.

Tijdens Deventer Talenthouse begeleiden Rico en Manke de jongeren met het schrijven van teksten en het bouwen van tracks. Ze kijken mee hoe je als rapper je flow, delivery en inhoud naar een volgend level kan brengen. Ook wordt er stilgestaan bij het live uitvoeren van je tracks en je presentatie on stage.

Het inschrijfformulier en meer informatie over Deventer Talenthouse, de Talent Routes en aanmeldperiodes vind je op www.burgerweeshuis.nl/talenthouse. Inschrijven voor Talent Route Rap is mogelijk tot 8 april.