Entertainment

Rapper aan de slag als rapper dankzij Talenthouse

DEVENTER – Deventer Talenthouse is hét workshoptraject waar jongeren hun eerste stappen kunnen zetten op gebied van produceren, platen draaien, rappen en het schrijven van eigen songs. De inschrijving voor de Talent Route Rap is per direct geopend. In zes gratis workshops, gegeven door hiphop-artiesten Pjotr, Dani Apeldoorn (zie foto), Purp Sagir en Gewoonbeats leer je de ins en outs over rap en hiphop.

Hoe krijg je inspiratie? Wat is een goede songopbouw en waar let je op tijdens het kiezen of maken van een beat? Er wordt gewerkt aan een eigen rap, die wordt gepresenteerd tijdens de Talent Night op de laatste workshopdag op dinsdag 14 juni.

Deventer Talenthouse is hét workshoptraject waar jongeren tussen de 13 en 20 jaar uit Deventer en omstreken hun eerste stappen kunnen zetten op gebied van produceren, platen draaien, rappen en het schrijven van eigen songs. Deventer Talenthouse bestaat uit drie verschillende Talent Routes: Songwriters & Muzikanten, Rappers en DJ’s & Producers. De workshops worden gegeven door rappers, producers, DJ’s en singer-songwriters die al een stap verder zijn in hun muzikale carrière. Zij maken deelnemers wegwijs in de muziekscene van Deventer. Coaches komen voort uit collectieven en organisaties uit de stad zoals Nieuwe Electronische Waar, Deventer Songwriters Gilde, Colored Monkeys, de Nieuwe Oost Pop en de Burger Beurs.

Eerlijk en puur
De Talent Route Rap wordt gegeven door coaches Pjotr, Dani Apeldoorn, Purp Sagir & Gewoonbeats. Pjotr is een unieke artiest die middels zijn rake teksten, krachtige stemgeluid en lekkere ritmes elk publiek geboeid weet te houden. Pjotr heeft een bijzonder verhaal te vertellen en neemt de luisteraar mee in zijn wereld, eerlijk en puur. Tijdens Deventer Talenthouse gaat hij aan de slag met de onderwerpen inspiratie, tekst, opbouw en inhoud.

Dani Apeldoorn is een rapper die zich vaak uitspreekt over maatschappelijke thema’s in zijn tracks. Hij gebruikt zijn eigen levensverhaal en ervaringen om de jeugd te inspireren en motiveren om op het rechte pad te blijven. Tijdens Deventer Talenthouse gaat Dani individueel aan het werk met de deelnemers en bereidt hij ze voor op hun eindpresentatie tijdens de Talent Night.

Purp Sagir is terug van weggeweest. Na een pauzeperiode is hij in het begin van dit jaar weer in contact gekomen met Paul Sinha, met wie hij een EP op de plank heeft liggen. Daarmee wil hij zijn stempel drukken op de Nederlandse scene, om duidelijk te maken dat hij hier is om te blijven. Samen met producer Gewoonbeats (Tristan Rozendaal), beatmaker van onder andere tracks met Snelle en Pjotr, richten zij zich op het kiezen van de juiste beat. Hoe pak je opnames goed aan met een producer? Op welke aspecten let je bij het kiezen van de juiste beat? Met wie ga je samenwerken? Kortom, met al je vragen rondom produceren kun je terecht in deze les.

Aanmelden en informatie
Het inschrijfformulier en meer informatie over Deventer Talenthouse, de Talent Routes en aanmeldperiodes vindt men op www.burgerweeshuis.nl/talenthouse. Inschrijven voor Talent Route Rap is mogelijk tot maandag 2 mei.