Entertainment

Rap aanmelden voor Deventer Talenthouse

Deventer Talenthouse is hét nieuwe workshoptraject waar jongeren hun eerste stappen kunnen zetten op het gebied van produceren, platen draaien, rappen en het schrijven van eigen songs. De inschrijving voor de tweede Talent Route Rap is nog een week open. In vier gratis workshops, gegeven door Deventer hiphop-artiest Jammy, leren de deelnemers de ins en outs over rap en hiphop.

Deventer Talenthouse is hét nieuwe workshoptraject waar jongeren hun eerste stappen kunnen zetten op het gebied van produceren, platen draaien, rappen en het schrijven van eigen songs. Deventer Talenthouse bestaat uit drie verschillende Talent Routes: songwriters & muzikanten, rappers en dj’s & producers. Het is bedoeld voor jongeren tussen de 13 en 20 jaar uit Deventer en omstreken. De workshops worden gegeven door rappers, producers, dj’s en singer-songwriters uit Deventer die al een stap verder zijn in hun muzikale carrière. Zij maken deelnemers wegwijs in de muziekscene van Deventer. Coaches komen voort uit collectieven en organisaties uit de stad, zoals Nieuwe Electronische Waar, Deventer Songwriters Gilde, Colored Monkeys, de Nieuwe Oost Pop en de Burger Beurs.

De Talent Route Rap wordt geleid door Deventer rapper Jammy (Jamiro Kartodikromo) en Fabian Schrijver, rapper en werkzaam bij Raster Jongerenwerk. Deze workshopdocenten worden bijgestaan door verschillende coaches uit de hiphop-industrie. Deventer rapper Jammy is al van jongs af aan bezig met rap. In 2019 zette hij alles aan de kant en besloot hij om 100% voor een rapcarrière te gaan. Sindsdien heeft hij verschillende singles en videoclips uitgebracht. Met succes; met zijn eerste single Stress wist hij op eigen kracht meer dan 90.000 streams te behalen op Spotify. In zijn teksten beschrijft hij levenservaringen, die hij tot catchy hiphop-tracks weet te vormen.

De succesvolle eerste Talent Route Songwriters & Muzikanten vond afgelopen zomervakantie wegens corona plaats in ‘Summerschool-vorm’. In twee volle weken werkten jonge singer-songwriters met zangeres en liedschrijfster Vera Bon aan een eigen song. Iedereen ging naar huis met een live video van hun eigen liedje.

Het inschrijfformulier en meer informatie over Deventer Talenthouse, de Talent Routes en aanmeldperiodes vind je op www.burgerweeshuis.nl/talenthouse. Inschrijven voor Talent Route Rap is mogelijk tot woensdag 30 september.