Entertainment

Première “Huisarrest” eindfilm groep 8 De Rythmeen succesvol

Op vrijdag 3 juli vond in Cultuurhuus Braakhekke te Bathmen het afscheid plaats van de leerlingen van groep 8 van De Rythmeen. Nadat de leerlingen samen met hun ouders door een ‘zuster’ waren gecontroleerd op eventuele coronaverschijnselen kwamen ze over een rode loper de zaal binnen. Daar vond vervolgens de première plaats van de door hen gemaakte eindfilm ‘Huisarrest’.

De film werd gemaakt in plaats van de eindmusical. De traditie van het opvoeren van een musical bij het afscheid van de basisschool werd door het coronatijdperk doorbroken. In een sfeervolle, door medewerkers van het Cultuurhuus, aangeklede zaal bekeken de aanwezige ouders en leerlingen met grote enthousiasme de film. Bij mening fragment werd gelachen. Een groot applaus was aan het eind een meer dan verdiende beloning voor de spelers van de film.

Na de film volgde een kleine pauze en vervolgens werden de leerlingen één voor één toegesproken door hun leerkrachten. Deze vertelden enkele bijzonderheden over hen en lieten, met behulp van een foto, zien hoe zij dachten dat het toekomstige beroep er van de leerlingen uit zou kunnen gaan zien. Dit werd regelmatig door de aanwezigen met gelach bekeken. Na het tekenen van het certificaat was dat het einde voor de leerling van hun tijd op De Rythmeen.

De avond werd afgesloten, onder het zingen van het slotlied, met het uitbrengen van een toost. Bij het verlaten van de zaal werd nog menig traantje gelaten. Dit zowel door de leerlingen als bij sommige ouders. Het tijdperk van basisschoolleerling is nu voor ze voorbij. Gezien de vele positieve en enthousiaste reacties kunnen de leerlingen van groep 8, ouders en team van De Rythmeen terugkijken op een meer dan geslaagde afscheidsavond.