Entertainment

Popronde landt weer in Deventer

In november kon Popronde Deventer niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen, maar op zaterdag 2 april wordt het evenement ingehaald van 14.00 tot 00.30 uur. Met in totaal dertig muzikale acts door de hele binnenstad heen.

Het programma is hetzelfde als bij de gecancelde editie. “Voor de derde keer werken we samen met De Perifeer voor Popronde om een tof programma te presenteren vanuit productiehuis De Nieuwe Oost | Pop aan Bagijnenstraat 11, pal naast het Burgerweeshuis. Waar dat de vorige keer nog uitliep op een dikke rave, duiken we dit keer onder in een diepe chillmodus, met Honingbeer en atoomclub”, aldus Niek van Steen.

Honingbeer (zie foto) treedt op van 20.00 tot 20.30 uur. Ze maakt dromerige klankschetsen en neemt luisteraars mee in de herontdekking van haar viool. Eerlijk en van een zoete melancholie, geïnspireerd door wat het diepst raakt en een intieme ode aan de natuur. Ze mengt post-minimal en neo-klassiek met ambient.

Honingbeer is het soloproject van violiste Marthe Lasthuis. Na haar klassieke conservatoriumstudie nam ze een ander pad, waarmee ze tussen muziekstromingen in kleurt en de grenzen van haar strijkinstrument verlegt. Als Honingbeer combineert zij viool met elektronica, geïnspireerd door artiesten als Nils Frahm, Andrew Bird, Colleen & Mary Lattimore.

Atoomclub
Onder de naam atoomclub creëert Hugo Heinen van 21.15 tot 21.55 uur landschappen van geluid. Met kapotte cassette-tapes en onherkenbare gitaarlijnen als basis, zijn de performances van atoomclub zoektochten naar de relatie tussen muziek, tijd en technologie. Sluit je ogen, haal een niet-bestaande 1970s sci-fi film voor de geest en dwaal af.

Alter ego
Rondom de live sets van atoomclub en Honingbeer draaien Lady Saliva & Meneer De Perifeer de bezoekers nog dieper in de zone. Lady Saliva is een van de vele dj-alter ego’s van Dennis Platvoet, ook chef de cuisine van productiehuis De Nieuwe Oost | Pop. Harco Rutgers, alias Meneer De Perifeer, is head honcho van De Perifeer.

Popronde verkoopt voor het eerst kaarten dit jaar. De prijs blijft laagdrempelig: voor 5 euro koopt men een passe-partout en mag men alle locaties bezoeken die men wil. Voor meer informatie over het programma en kaartverkoop: www.popronde.nl/steden/deventer2021#
(Foto: Jessie Kamp)