Entertainment

Poëtische teksten en verrassende improvisaties

Op zondag 15 oktober om 15.30 uur treedt de zanger Henk Kraaijeveld op bij Taste of Jazz in de Generatorzaal op het terrein van de voormalige Gasfabriek Deventer, Zutphenseweg 6A. Hij zal daar worden begeleid door zijn viermansformatie.

Jazzvocalist en songwriter Henk Kraaijeveld ontwapent zijn publiek met zijn warme stem en speelse podiumpersoonlijkheid. De zanger brengt oprechte muziek samen met poëtische teksten en verrassende improvisaties. Voor Henk is het verhalende karakter van muziek essentieel, vanwege het vermogen om mensen met zichzelf en de wereld om hen heen te verbinden. “Ik ben gefascineerd door onze menselijke behoefte om kwetsbaarheid te tonen en ons verlangen om bemind te worden als authentieke wezens met al onze mogelijkheden en tekortkomingen. Dat zie ik terug in veel (huidige) maatschappelijke ontwikkelingen. In mijn muziek en teksten probeer ik me daar altijd tot te verhouden. Dat hoor je op het nieuwe album Patches of Sky, dat net is verschenen.”

Het Henk Kraaijeveld Quintet bestaat, naast zanger Kraaijeveld uiteraard, uit: Daan Herweg (piano), Tobias Nijboer (contrabas), Roberto Pistolesi (drums) en Paul van der Feen (saxofoon). De entree bedraagt in de voorverkoop 15 euro voor volwassenen; jeugd en studenten betalen €5,-; voor kinderen tot en met 12 jaar is de toegang gratis. Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.tasteofjazz.nl of aan de zaal tegen een meerprijs.