Entertainment

Overijssels Dichtersgilde zwaait af met dichtbundel Loop

Foto: Isabelle Renate la Poutré

Zondag 4 april verschijnt de dichtbundel Loop, van het Overijssels Dichtersgilde. De gedichten in de bundel vloeien voort uit de herinneringen, favoriete plekken en persoonlijke verhalen van Overijsselaars. De Gildeleden Nick Felix, Laura van Eck (beiden uit Zwolle) en Deventenaar Wibo Kosters waren voor de periode 2018-2020 literaire ambassadeurs voor Overijssel en zwaaien met deze bundel af.

Het Overijssels Dichtersgilde werd in 2018 in het leven geroepen, in opdracht van Provincie Overijssel en onder begeleiding van De Nieuwe Oost | Wintertuin. Laura van Eck, Nick Felix en Wibo Kosters schreven gedurende twee jaar gedichten – bij onder meer exposities en feestelijke openingen – en vrij werk over de provincie. Ook stond het gilde op het Tuinfeest, Stadsfestival Zwolle en het Overijssels Boekenbal.

Met de bundel Loop zwaait het gilde definitief af. De gedichten in de bundel vloeien voort uit de herinneringen, favoriete plekken en persoonlijke verhalen van Overijsselaars. Het Overijssels Dichtersgilde schreef met inzendingen van hen gedichten. Over met een knuppel ‘s nachts in het park liggen, over hoe iedereen samen onderweg is, over thuis, over veel meer. Herken het eigen Overijssel in vierentwintig gedichten.

Zondag 4 april om 20.00 uur is via de Facebookpagina van De Nieuwe Oost | Wintertuin een online evenement te zien waarin de bundel gepresenteerd wordt en het gilde vaarwel zegt. De bundel kost €10,- en is te bestellen via shop.denieuweoost.nl.