Entertainment

Opkomende Overijsselse artiesten boost aan carrière geven

Foto: Pixabay

Vanaf 2010 ondersteunt het Burgerweeshuis elk jaar een drietal muzikale acts. In 2015 is de Burger Beurs in het leven geroepen. Dit is een initiatief om opkomende artiesten uit Overijssel een boost aan hun carrière te geven.

Muzikale acts kunnen zich tot 15 november opgeven om een jaar lang gebruik te maken van de middelen, de kennis en het netwerk van het Burgerweeshuis om hun muziek uit te brengen en zichzelf te ontwikkelen. Voorgaande jaren zaten onder anderen Snelle, Sluwe Vos, Pjotr, Boogie Monster, Vera Bon, STEF, NOPP en Bastian Benjamin in de Burger Beurs.

Volgende stap in carrière

Het Burgerweeshuis investeert graag in jong talent, omdat het heel direct resultaat voor het muziekklimaat in de stad en de provincie heeft. Het traject is bedoeld voor jonge talenten uit Overijssel. Samen met de medewerker talentontwikkeling van het Burgerweeshuis gaan ze aan de slag met een onder andere een langetermijnplanning en doelstellingen voor de volgende stap in hun carrière. Het Burgerweeshuis ondersteunt door coaching, netwerk, maar ook door haar faciliteiten aan te bieden zoals de studio en de oefenruimtes. De Burger Beurs is onderdeel van het talentenprogramma ‘Podiumplan’ van het Burgerweeshuis en wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.

De selectie van 2020 bestaat uit het theatrale triphopduo NOPP, singer-songwriter STEF en producer Bastian Benjamin. Hoewel het coronavirus roet in het eten gooide, hebben de acts niet stil gezeten. Zo bracht Bastian Benjamin twee waanzinnige videoclips uit en volgt zijn debuutalbum Two Truths eind van het jaar. Ook STEF bracht een single met videoclip uit en werkte aan zijn liveshow met zijn nieuwe band. NOPP stond dit jaar voor het eerst met hun live act op het podium en zijn druk achter de schermen met nieuw materiaal voor hun eerste album.

Meer informatie en het inschrijfformulier voor de Burger Beurs 2021 is te vinden op www.burgerweeshuis.nl/talent/burgerbeurs