Entertainment

Oorlogsverslaggever te gast bij boekhandel

DEVENTER – Donderdagavond 9 maart ontvangt Boekhandel Broekhuis Deventer, gevestigd aan Lange Bisschopstraat 5-7, met trots verslaggever Olaf Koens voor een lezing over zijn nieuwe, zeer actuele boek ‘Alle Oekraïners die ik ken’. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur. De toegang is vrij.

Wanneer Rusland buurland Oekraïne binnenvalt en miljoenen mensen het land ontvluchten, reist Olaf Koens in tegengestelde richting, dwars door een land vol bittere en blijmoedige ontmoetingen. Hij spreekt familie en vrienden, hij reist langs frontlinies, veldhospitalen en mortuaria.

In een uitpuilende evacuatietrein realiseert Koens zich dat hij de Oekraïners heeft onderschat. Hij begint hun namen en verhalen te noteren, legt uit wie ze zijn en wat ze drijft. Het zijn alle Oekraïners die hij kent. Uit de lange stroom ontmoetingen rijst een ruw, pijnlijk, hoopvol en vooral persoonlijk portret van een onrechtvaardige oorlog, van een lang en een volk in verzet.

Olaf Koens (Chatillon-sur-Seine, 1985) is schrijver en journalist. Hij woont in Istanbul en trekt als correspondent voor RTL nieuws dwars door het Midden-Oosten. Hij doet verslag van revoluties en oorlogen, en zoekt naar kleine verhalen die de complexe regio inzichtelijk maken. Voor zijn journalistieke werk werd hij in 2015 uitgeroepen tot journalist van het jaar. Paarden vliegen businessclass in zijn derde boek.

Aanmelden voor de bijeenkomst via e-mail: deventer@boekhandelbroekhuis.nl. (Foto: Ilja Keijzer)